«Θα μείνω μακριά από την πολιτική…», δηλώνει από το Μανχάτταν, στο sportstonoto.gr, η Σοφία Καλαντζάκου

«Θα μείνω μακριά από την πολιτική…», δηλώνει από το Μανχάτταν στο sportstonoto.gr, η Σοφία Καλαντζάκου ! Featured


31ΜΑΡ
Η Σοφία Καλαντζάκου, διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης,
Η Σοφία Καλαντζάκου, διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης,

Η Σοφία Καλαντζάκου δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει. Μετά από μια δεκαετία ενεργής συμμετοχής στα κοινά, άνοιξε ένα μεγάλο και δημιουργικό νέο κεφάλαιο στη ζωή της. Από το 2010 ζει μόνιμα στην Αμερική και διδάσκει γεωστρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

 

Από την Καλαμάτα στο Μανχάτταν… διδάσκει, αρθρογραφεί και ετοιμάζει ένα επιστημονικό βιβλίο για τις σπάνιες γαίες και τη διεθνή πολιτική. Τα καλοκαίρια όμως, τη βρίσκει κανείς στη Μάνη, στην Κυπαρισσία, στην Καλαμάτα, να συζητάει με φίλους και να κρατάει γερά την επαφή με τα «άγια χώματα της Μεσσηνίας.»

Όσο για την πολιτική; «Έχω επιλέξει να μείνω μακριά από την πολιτική αυτό το διάστημα και για πόσο δεν το ξέρω ακόμα. Όλα αυτά που μαθαίνω και που διδάσκω είναι βαθιά πολιτικά. Δεν χάνω την επαφή ούτε με την Ελληνική, ούτε με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ερευνώ θέματα που ήδη απασχολούν τις κυβερνήσεις διεθνώς και θα καθορίσουν πολλές από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις διεθνώς στο άμεσο μέλλον.

Για την πατρίδα μας, η περίοδος είναι πολύ δύσκολη. Οι συμπολίτες μας επανακαθορίζουν την πορεία μιας ολόκληρης ζωής μετά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις. Ο θυμός, η απογοήτευση και οι καθημερινές δυσκολίες βαραίνουν το κλίμα και επηρεάζουν τις αποφάσεις όλων που δυσανασχετούν χωρίς να ξέρουν τι άλλο μπορεί να συμβεί. Τα πολιτικά κόμματα δέχονται μεγάλο πλήγμα και δεν μπορούν να πείσουν για τις προθέσεις τους. Επί τόσα χρόνια ο λαϊκισμός είχε μεγάλη πέραση στον κόσμο αλλά οι σημερινές καταστάσεις απαιτούν άλλη προσέγγιση. Σε αυτές τις εκλογές θα δούμε ανακατατάξεις αλλά θα περάσει ακόμα πολύς χρόνος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση», δήλωσε στο http://www.sportstonoto.gr, η πρώην υφυπουργός Εργασίας.

Πολιτική άουτ, ακαδημία ίν, λοιπόν. Τι άλλο κάνει η Σοφία;

Συνεχίζει  να γράφει εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά. Μόλις κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο «Η Αλεξάνδρα και η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας» (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Είναι μια υπέροχη ιστορία με τη 13χρονη ηρωίδα Αλεξάνδρα που μαζί με τρεις πιστούς της φίλους επισκέπτεται την Αίγυπτο για να επιστρέψει στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ένα σπάνιο πάπυρο που της κληροδότησε ο παππούς της!… Επεισοδιακό το ταξίδι της στις πυραμίδες, το παζάρι, το μουσείο, τη βιβλιοθήκη… η Αλεξάνδρα είναι ένα νεαρό κορίτσι που τολμά…


Δεν αποκαλύπτω άλλες λεπτομέρειες γιατί αξίζει κανείς να το διαβάσει…

Θα το βρείτε στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας μαζί και με άλλα βιβλία της Σοφίας, Το Καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου, Τα χελωνάκια του Παύλου, την Αλεξάνδρα και την Ιέρεια των Μαρμάρων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s