Η αυτοσυντήρηση και η κρίση ίσως δώσουν μια προσωρινή λύση

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναλαμβάνει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση την ώρα που είναι πια βαθιά κατανοητό ότι όλα έτσι και αλλιώς αλλάζουν. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάποιες πιθανότητες να πετύχει αν ο  Αντώνης Σαμαράς  επιλέξει να σταματήσει ο πολιτικός χρόνος εδώ, για να μην προχωρήσει η συζήτηση για την άμεση αλλαγή προσώπου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Οποια άλλη δύναμη συνεργαστεί στο κυβερνητικό σχήμα- έστω και για μερικούς μήνες – θα ζητήσει μεγάλα ανταλλάγματα. Καθαρή απλή αναλογική θα είναι ο πρώτος όρος,  διότι σαφέστατα  δεν έχουν νόημα τα μπόνους εδρών για δυνατή μονοκομματική κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υπάρξει. Το μήνυμα των καιρών είναι σύνθεση.

Το δεύτερο θα είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική για να επιτευχθούν αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η προσπάθεια δεν μπορεί να είναι επιδερμική. Θα χρειαστεί να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες ρεαλιστικές προτάσεις και να αναζητήσουμε συμμάχους ανάμεσα στους εταίρους μας.

Κοντός ψαλμός αλλελούϊα.

1 thought on “Η αυτοσυντήρηση και η κρίση ίσως δώσουν μια προσωρινή λύση”

 1. Πανικός επικρατεί στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά. Ο καημένος ο Αντώνης έχει αναθέσει την κυριότερη ιστοσελίδα του http://www.antinews.gr στη σκληρή γραμμή των υποστηρικτών του, δηλαδή στον εμφανιζόμενο με το ψευδώνυμο Factorx και στον Φαήλο Κρανιδιώτη που μάλλον εμφανίζεται στη σελίδα με κάποιο άλλο ψευδώνυμο.

  Ο Factorx ακολουθεί μία πραγματικά ηλίθια τακτική:

  α) Σε κάθε δημοσίευμά του, φροντίζει να ακολουθεί από κάτω μια σωρεία επεφημούντων σχολιαστών που επικροτούν ο,τιδήποτε γράφει ο Factorx. Γράφονται όλα τα ευνοϊκά αυτά γι’ αυτόν σχόλια με τέτοια ταχύτητα, που εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι είναι προκατασκευασμένα και έτοιμα.

  β) Οποιοσδήποτε διαφωνεί έστω και κατ’ ελάχιστο με τα γραφόμενα του factorx βλέπει τα ποστς του να εξαφανίζονται, έστω και αν είναι ευνοϊκά για το κόμμα. Προέχει η παράθεση της εικόνας ενός συμπαγούς στρατού υπέρ του Factorx.

  γ) Με τις παραπάνω τεχνικές της διαγραφής όσων απομακρύνονται από τη σκληρή ξύλινη γλώσσα του Factorx, εξαφανίζονται όσες προτάσεις θα μπορούσαν να δώσουν μια ιδέα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εξουδετερώνει όλες τις τακτικές της ΝΔ και επικρατεί πιο εύκολα στις συνειδήσεις των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων.

  δ) ΝΔ = Factorx. Κατά τον Factorx η ΝΔ δεν πρέπει να έχει μια τύχη διαφορετική από εκείνη του http://www.antinews.gr και του FactorX.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s